Vers gezaagd hout

Bent u op zoek naar opmaat gezaagd hout dan bent u bij ons op het juiste adres. Door de MEBOR zaag zijn wij in staat om planken of balken geheel naar uw wensen te zagen. Door de combinatie met onze bosbouwtak wordt het hout naar de gewenste afmeting in het bos al ingekort en hebben we bijna altijd de beschikking over de gewenste lengtes.

Verder wordt bij ons het eiken hout onderverdeeld in vier verschillende assortimenten, zodat deze precies aan de verwachtingen en wensen van de klanten kunnen voldoen. Al deze kwaliteiten worden ook aangeboden in de gewenste afmetingen van de klant.

1ste kwaliteit
De eerste kwaliteit wordt ook wel select genoemd en is foutvrij. De planken mogen noesten tot 5 mm, geen hart, -splint, -blauw en – worm bevatten.

2de kwaliteit
De tweede kwaliteit wordt ook wel kwaliteit AB genoemd en mag kleine fouten bevatten. De planken mogen noesten tot 6 cm, gaten tot 3 cm en geen spinthout, -blauw, -worm of hart bevatten.

3e kwaliteit
De derde kwaliteit wordt ook wel CD kwaliteit genoemd en heeft een authentieke en rustieke uitstraling. Deze planken mogen hart tot 25 cm, grote noesten en grote kleurverschillen bevatten.

4e kwaliteit
De vierde kwaliteit wordt ook wel D kwaliteit genoemd. De planken mogen hart, worm, grote noesten, spinthout en grote gaten bevatten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact met ons op of vul het aanvraagformulier in.